Zorgverzekering bespaartips

Je zorgverzekering, je wilt er eigenlijk niet mee bezig zijn maar als je in Nederland woont ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Ieder jaar rond november begint het vergelijken van de zorgverzekeraars weer en loont het de moeite om eens te kijken of ook jij kunt besparen op de zorgverzekering. Je wilt natuurlijk goed verzekerd zijn maar niet teveel betalen.

De basisverzekering
De basisverzekering is bij elke zorgverzekeraar gelijk. Voor de inhoud van de basisverzekering hoef je dus geen vergelijking te maken maar voor de prijs kun je dit wel doen. Dit kan namelijk nogal eens flink verschillen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een budgetverzekering, deze is goedkoop maar soms kan je niet terecht bij de zorgverlener van jouw keuze. Als je dit toch wil en naar een zorgverlener gaat waar jouw zorgverzekering geen contract heeft, moetje dit zelf betalen. Heb je bepaalde medicatie nodig? Bij een budgetverzekering krijg je deze alleen vergoed als je ze via een online apotheek besteld. Een budgetverzekering kun je overwegen als je weinig tot geen zorg nodig hebt.

De aanvullende verzekering
Het is een goed idee om na te gaan of je wel of geen aanvullende verzekering nodig hebt. Als je bijvoorbeeld niet of nauwelijks gebruikt maakt van je aanvullende verzekering, bijvoorbeeld als je niet naar de fysiotherapeut gaat en ook niet bril of lensdragend bent, kun je geld besparen door geen aanvullende verzekering of een minder uitgebreid pakket af te sluiten. Het spreekt voor zich dat als je deze zorg wel nodig hebt, het handig is om juist wel een aanvullende verzekering af te sluiten.

Verhoog je eigen risico
In 2015 wordt het eigen risico €375,-, dat is €15,- meer dan 2014. Het eigen risico is in het leven geroepen om de zorgkosten in Nederland beheersbaar te houden. Als je het eigen risico verhoogt, het zogenaamde vrijwillig eigen risico, betaal je maandelijks een lagere premie. Hier staat tegenover dat als je zorgkosten maakt je deze zelf moet betalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *