Fietsverzekeringen onnodig duurder in de stad

Uit onderzoek is gebleken dat het voor een stadsbewoner ongeveer tweemaal zo duur is om een fietsverzekering af te sluiten dan voor een bewoner op het platteland.

Fietsverzekeringen van een fiets ter waarde van 700 euro kost gemiddeld in de stad zo’n 60 euro per jaar. Als je deze zelfde fiets wilt verzekeren in een plaats op het platteland is deze prijs gehalveerd en kun je de fiets al verzekeren voor zo’n 30 euro per jaar.  Wat is nou eigenlijk de reden dat een fietsverzekering afsluiten in de stad duurder is als op het platteland? Ja, dat is natuurlijk logisch zeggen veel mensen. Vrijwel iedereen zegt namelijk “er worden in de binnenstad veel meer fietsen gestolen dan op het platteland, ja dan is het logisch dat de premies hoger komen te liggen”. Echter blijkt het tegendeel en worden er soms zelfs meer fietsen gestolen op het platteland dan in de stad.

Zie onderstaande cijfers:
Regio Amsterdam: Gemiddeld 1 gestolen fiets per 100 inwoners
Regio Groningen: Gemiddeld 2 gestolen fietsen per 100 inwoners
Regio Tiel: Gemiddeld 0,5 gestolen fietsen per 100 inwoners
Regio Hoogeveen: Gemiddeld 1,5 gestolen fietsen per 100 inwoners
Regio Hilversum: Gemiddeld 2,5 gestolen fietsen per 100 inwoners

Zo zijn plaatsen als Hilversum en Hoogeveen dus populaire plaatsen voor fietsendieven en liggen de premies maar liefst tweemaal zo laag als in Amsterdam. De premies voor de fietsverzekeringen liggen dus erg krom en zorgen voor enige ophef bij consumenten. Echter is de verwachting dat er weinig verandering komt aan de premies. Het is dus zaak dat je als consument ervoor zorgt dat je de voorlopig goedkoopste fietsverzekering weet af te sluiten zolang de premies niet worden aangepast en dus oneerlijk blijven voor mensen in de steden.

De fietsverzekering premies kunnen nog al eens uiteen lopen, zo blijkt ook uit bovenstaand onderzoek. Zorg dat je dus goed alle mogelijkheden vergelijkt voor je een fietsverzekering afsluit. Dit kan je een hoop geld schelen op jaarbasis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *