Autoverzekeringen

Op deze website vindt u het laatste nieuws over alles omtrent auto- en zorgverzekeringen. Wij zullen tevens handige informatie en tips geven die u kunnen helpen bij het kiezen van de juiste autoverzekering.

Soorten autoverzekeringen

Er zijn hoofdzakelijk drie verschillende soorten autoverzekeringen. Deze autoverzekeringen verschillen in de dekking, premie en voorwaarden.

all risk autoverzekering

WA-verzekering

De WA-verzekering is in Nederland verplicht voor iedere auto. Deze verzekering dekt de schade die u aan andere personen of bezittingen toebrengt. De WA-verzekering is gebonden aan uw auto, dat betekent deze dekking ook geldt als anderen in uw auto rijden (mits deze persoon wettelijk bevoegd is om een auto te besturen). Let op: De schade aan uw eigen auto wordt bij deze verzekering niet gedekt.

WA+beperkt casco

Deze autoverzekering biedt naast de basisdekking van de WA-verzekering, in sommige gevallen, ook dekking in het geval van schade aan uw eigen auto. U kunt hierbij denken aan diefstal, brand of schade dat voortkomt uit hagel of storm. Let op: Deze voorwaarden verschillen per autoverzekeringsmaatschappij. Het is dus raadzaam om eerst de voorwaarden door te nemen zodat u weet in welke gevallen u verzekering bent.

WA+volledig Casco

Deze autoverzekering staat ook wel bekend als de all risk autoverzekering. Zoals uit de naam te herleiden vaalt, biedt deze autoverzekering de meest uitgebreide dekking. Bij een all risk autoverzekering is schade aan uw eigenlijk auto in vrijwel alle situaties gedekt. Let op: Als u de schade zelf heeft veroorzaakt kunt u mogelijk uw no-claim verliezen waardoor uw autopremie omhoog gaat. In sommige gevallen is het mogelijk om uzelf hiertegen te dekken aan de hand van een no-claim beschermer. Dit leidt uiteraard tot hogere kosten, maar houdt uw autopremie wel op hetzelfde bedrag. Autoverzekeringsmaatschappijen hanteren in dit geval echter een maximum aantal schades per periode.

Autoverzekeringen vergelijken

Voordat u een autoverzekering afsluit, is het handig om eerst voor uzelf te bepalen wat voor soort autoverzekering u zoekt. U kunt dus het best autoverzekeringen online vergelijken om te kijken welke verzekering de gewenste dekking heeft en wat voor u het meest voordelig is. Autoverzekeringen vergelijken is tegenwoordig een stuk makkelijker. Er zijn namelijk veel verschillende websites waarop u kunt kijken wat voor u de goedkoopste autoverzekering is. Handig is dat u de nu ook makkelijk een autoverzekering online kunt afsluiten. U kunt aan de hand van verschillende website kijken hoe hoog de premie van uw autoverzekering is.

Autoverzekeringen berekenen

De hoogte van autoverzekering premies hangt af van verschillende factoren, zoals het type auto en het aantal schadevrije jaren. Ook is de autoverzekeringpremie afhankelijk van uw leeftijd en de leeftijd van de auto. Daarnaast speelt ook de dagwaarde van de auto een rol bij het bepalen van de autoverzekering premie. Natuurlijk hangt uw autoverzekering premie ook af van de door u gewenste dekking. Hierbij dient u ook te letten op het eigen risico, dat van invloed is op de hoogte van de premie. Als u bijvoorbeeld kiest voor een hoog eigen risico, zult u sneller bij een goedkope autoverzekering uitkomen.

Autoverzekering afsluiten

De premie is dus afhankelijk van verschillende factoren. Als u een autoverzekering afsluit, is het raadzaam om niet meteen de goedkoopste autoverzekering af te sluiten. Voordat u overgaat tot het afsluiten van een autoverzekering dient u goed te letten op de voorwaarden zodat u niet voor een verrassing komt te staan.

 

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van autoverzekeringen?
Op onze site vindt u namelijk ook nieuws over autoverzekeringen.