Naaste omgeving adviseert jongeren over verzekering

Familie en vrienden zijn voor jongeren de belangrijkste bron van informatie over zorgverzekeringen. Bijna tweederde van alle jongeren baseert hun keuze voor een zorgverzekering op gesprekken met vrienden en familie.

Zorgverzekering advies

Jongeren zijn bij hun keuze voor een zorgverzekering beduidend meer afhankelijk van hun omgeving dan volwassenen. Ongeveer 25 procent van de volwassenen raadpleegt de naaste omgeving in deze situatie. Deze conclusie kan worden getrokken op basis van een onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction, uitgevoerd in opdracht van zorgverzekeraar ONVZ. Na vrienden en familie zijn jongeren voornamelijk afhankelijk van de websites van verzekeraars en vergelijkingssites. Ook is er een duidelijk verschil zichtbaar in de antwoorden gegeven door vrouwen en mannen. Naast jongeren hechten ook vrouwen veel waarde aan de mening van vrienden en familie. Eén op de drie geeft aan deze informatie te gebruiken bij het maken van een keuze voor een zorgverzekering tegenover één op de vijf mannen. De 55-plussers laten zich vaker beïnvloeden door reclame-uitingen van zorgverzekeraars.

Zorgverzekering kiezen

Opmerkelijk genoeg zijn Nederlanders behoorlijk snel in het kiezen van een zorgverzekering. Voor de meeste Nederlanders is dit een kwestie van minuten. Eén op de drie mensen heeft niet langer dan één minuut nodig om een beslissing te nemen. Slechts 9 procent twijfelt langer dan een dag. De belangrijkste redenen om niet over te stappen zijn volgens het onderzoek het gebrek aan tijd en de complexiteit van het overstappen in het algemeen. Van de 18- tot 25-jarigen geeft 22 procent aan dat overstappen te veel tijd kost. Bijna 30 procent vindt de materie te ingewikkeld.

Bron

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *