Naturapolis populair bij overstappers

Meer dan de helft dan de overstappers stapt over naar een andere zorgverzekering met een naturapolis. Dit blijkt uit een onderzoek van Independer.

Naturapolis

Maar liefst 54 procent van de overstappers geeft de voorkeur aan een naturapolis. Daarnaast kiest 9 procent voor de goedkope selectiefpolis. Dit is een naturaverzekering waarmee consumenten maar in een zeer beperkt aantal ziekenhuizen terecht kunnen. Independer meldt dat 28 procent van de overstappers kiest voor een restitutiepolis en 8 procent voor een combinatie van natura en restitutie. De uitkomsten zijn gebaseerd op een analyse van 87.221 zorgverzekeringen die via Independer zijn afgesloten.

Vorig jaar

Vorig jaar kozen de meeste consumenten bij een overstap nog voor een restitutiepolis. De (natura) selectiefpolis werd toen nog alleen door Univé Zekur aangeboden. Dit jaar kiezen er meer mensen voor een aanvullende tandartsverzekering. Ongeveer 54 procent van kiest voor 2014 voor deze aanvullende verzekering. Een jaar geleden was dit nog 48 procent. De overige aanvullende verzekeringen zijn dit jaar echter minder populair. Vooral aanvullende verzekeringen met betrekking tot fysiotherapie en medische hulp in het buitenland worden veel minder afgesloten. Dit wordt duidelijk na het analyseren van 2,5 miljoen vergelijkingen die zijn gemaakt op de site van Independer.

Bron

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *