Digitalisering van de verzekeringssector

De digitale verkoop van verzekeringen zal in Europa oplopen tot €25 miljard per jaar. Dit blijkt uit een onderzoek van consultancybureau Accenture.

 

Digitale verkoop van verzekeringen

Het onderzoek is uitgevoerd onder 78 verzekeraars uit heel Europa. In 2016 zou de jaarlijkse verkoop van schade- en ongevallenverzekeringen via digitale kanalen, zoals mobiel en online, oplopen tot €25 miljard. Dit zou iets meer dan een verdubbeling zijn ten opzichte van de €12miljard in 2012. Naar verwachting zullen verzekeraars 18% van hun totale jaaromzet halen uit de digitale verkoop van verzekeringen. Dit is in 2013 nog 11%.

Concurrentie van internetbedrijven

De sector wordt in Europa bedreigd door de opkomst van technologiereuzen als nieuwe concurrenten. Volgens het onderzoek verwachten verzekeraars in Europa de komende 3 jaar concurrentie te krijgen van branchevreemde internetbedrijven als Google of Amazon. Volgens de onderzoekers is ,,de bedreiging van internetbedrijven zeer reëel omdat het verbeteren van de klantervaring in het DNA van deze organisaties zit”.
Verzekeraars zouden daarom steeds meer bezig zijn met het versterken van hun digitale positie. Uit het onderzoek van Accenture blijkt dat 78% van de Europese verzekeraars van plan is om meer te investeren in digitale kanalen om de verkoop en distributie via deze kanalen te versterken. Volgens het onderzoek zouden de verzekeraars bereid zijn gemiddeld €27 miljoen hieraan te besteden. Verzekeraars lijken wel bewust te zijn van de digitale transformatie die plaatsvindt en nog verder plaats moet vinden binnen de sector. 67% van de verzekeraars wil graag meer investeren in mobiele technologie en 59% geeft aan zich meer bezig te willen houden met sociale media. De verzekeraars willen daarbij ook in nieuwe klantinteractiekanalen investeren, ongeacht of het voor verkoop, klantenservice of marketing is. 67% van de verzekeraars wil daarbij meer gebruik maken van mobiele technologie, maar ook sociale media staan hoog op de verlanglijst van de verzekeraars (59%).

Bron

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *