Automobilisten besparen liever op benzine

Autorijden wordt steeds duurder, onder andere door de hoge brandstofprijzen. De auto wegdoen is bij veel automobilisten geen optie. Veel Nederlandse bestuurders proberen dan ook geld te besparen op benzine. Dit werd bekend door een poll van Allsecur autoverzekeringen, die gehouden werd onder meer dan 4.900 van haar klanten.

Besparen op benzine

Het blijkt dat 44% van de ondervraagde automobilisten rekening houdt met de prijzen van een benzinepomp en dan ook zo goedkoop mogelijk tankt. 29% Pakt de fiets in plaats van de auto bij korte afstanden om op die manier benzine te besparen. Slechts 18% kijkt kritisch naar de premie van hun autoverzekering. De overige 8% zegt niet te besparen op het autorijden.

Onderhoud van auto uitstellen

Naast het besparen op benzine, onderhouden Nederlanders hun auto minder goed om zo kosten uit de weg te gaan. Dit constateert de VACO (bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche in Nederland) uit het feit dat 30 procent van de bestuurders langer doet met de banden die eigenlijk aan vervanging toe zijn.

De Manager Corporate Sales van Kwik-Fit, Menno Kuipers, vindt dat de automobilisten op het verkeerde besparen. Ook hij merkt dat bestuurders steeds vaker op slechte banden rijden door uitstel van vervanging. Een zomerband onder de 2.5mm kan al zorgen voor een langere remweg. Daarbij worden ook reparaties uitgesteld om daarna net door de APK te komen. Terwijl het repareren en onderhouden van een auto men juist als een investering moet zien. Slechte banden zorgen bijvoorbeeld weer voor meer benzineverbruik.

Besparen op autoverzekering

Wat veel automobilisten blijkbaar niet doorhebben is dat er veel bespaard kan worden op de autoverzekering. Veel autoverzekeraars hanteren verschillende prijzen voor dezelfde service. Ook zijn veel aanvullende autoverzekeringen overbodig. Kijk uw autoverzekering daarom eens goed na of er nog iets te besparen valt. Er zijn ook vergelijkingssites die autoverzekeringen vergelijken voor u.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *