Te laat met overstappen van zorgverzekering

Plotseling is er veel verwarring rond het overstappen van zorgverzekering ontstaan. Veel consumenten zijn te laat met overstappen, doordat ze dachten dat er vandaag nog alle tijd voor was. Nu kunnen zij pas volgend jaar weer overstappen van zorgverzekeraar.

Dat veel consumenten de boot hebben misgelopen bleek uit de vele telefoontjes die zorgverzekeraars de laatste dagen binnenkregen. Zij hadden het idee dat ze voor 31 januari nog de mogelijkheid hadden om over te stappen van zorgverzekeraar. Maar dit geldt alleen voor de mensen die voor 31 december hun zorgverzekering hebben opgezegd. Wilt u ziektekosten vergelijken? Neem dan een kijkje op www.verzekeringen-vergelijken.org.

Twee deadlines onduidelijk

De overheid wou dit voorkomen door hier een uitgebreide campagne aan te wijden. Maar door het melden van twee deadlines, halen mensen dit snel doorelkaar. Wanneer dit beperkt zou worden tot één deadline, zou dit een hoop verwarring bij de consumenten besparen.

Zorgverzekering aanpassen

Gelukkig kunnen klanten van de zorgverzekeraars VGZ en Achmea nog wel hun aanvullende verzekering aanpassen of schrappen. Consumenten moeten dit dan wel vandaag nadrukkelijk melden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *