Fraudeloket zorg volop in gebruik

Op 5 februari opende de PVV het internetloket waar consumenten hun vermoedens van fraude kwijt kunnen: www.fraudeloketzorg.nl. Binnen een week heeft de PVV al 400 meldingen gekregen via de site. De meeste meldingen gaan over niet kloppende rekeningen.

Dat het fraudeloket binnen een korte tijd al zoveel meldingen heeft, is niet vreemd gezien het feit dat er jaarlijks € 5 miljard in de zorg gefraudeerd wordt. Zo zijn er vaak te hoge declaraties, fraude met het persoonsgebonden budget en zijn er behandelingen uitgevoerd voor patiënten die niet bestaan.

Meldingen fraudeloket

Een voorbeeld hiervan is een KNO-arts die € 1500 rekent voor een behandeling, wat niet meer inhield dan een gesprek van een kwartier. Vaak is een behandeling duurder, als het door de zorgverzekeraar vergoed wordt. Dit geeft dus aan dat het belangrijk is dat de rekening naar de patiënt gaat. Nu de rekening direct naar de zorgverzekeraar gaat, kan de verzekeraar niet weten hoe iemand behandeld is. Het zou beter zijn als de rekening eerst gecontroleerd wordt en daarna pas betaalt wordt.

Meld uw vermoeden van fraude

Heeft u een rekening die niet klopt of een ander vermoeden van fraude? Vergeet het dan niet te melden op: www.fraudeloketzorg.nl. Het zal niet langer duren dan 5 minuten en het helpt ons alle om de zorg goedkoper te maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *