Verzekering tegen cybercrime steeds populairder bij bedrijven

Steeds meer bedrijven sluiten een verzekering af tegen cybercrime. Dit blijkt uit een inventarisatie van Het Financieel Dagblad.

Cyberpolis

Op dit moment biedt een aantal buitenlandse verzekeraars een zogeheten cyberpolis aan. Onder deze verzekeraars zijn Zurich, AIG, Hiscox en Allianz. In Nederland kunnen eigenaren van webshops op dit moment terecht bij Nationale Nederlanden. Deze partij biedt internetwinkels de mogelijkheid om zich op dit moment verzekeren tegen de gevolgen van cybercrime.

Gevolgen van cybercrime

Volgens Het Financieel Dagblad worden bedrijven zich steeds meer bewust van de schade als gevolg van digitale aanvallen. Enkele schadeposten zijn het stilleggen van werkzaamheden, forensisch onderzoek en het herstel van gehackte ICT-systemen. Ook kan juridische bijstand ondernemers veel geld kosten als zij hier niet tegen zijn verzekerd. Bedrijven sluiten steeds vaker een verzekering die de kosten als gevolg van internetcriminaliteit dekt. Frank van Akkerveeken, van verzekeringsmakelaar Concordia De Keizer, verwacht dat de bescherming tegen cybercrime alleen maar zal toenemen. Hij voorziet dat over vijf jaar ieder bedrijf een polis heeft die de gevolgen van digitale aanvallen dekt. “Net als bedrijven zich het nu niet meer kunnen veroorloven geen brand- of inbraakverzekering te hebben, gaat dat ook voor een cyberpolis gelden”, zegt hij. Verder denkt hij dat het ontbreken van een dergelijke polis in sommige gevallen als wanbeleid zal worden aangemerkt, bijvoorbeeld in geval van een faillissement.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *