Hoe vind ik de beste autoverzekering in 7 stappen?

De beste deal voor een autoverzekering vinden. Dat lijkt een hele klus niet waar?. Er zijn talloze autoverzekeraars en de voorwaarden lijken veel op elkaar. Veel Nederlanders blijven hierdoor vaak jarenlang bij dezelfde verzekeraar.

Maar als je nooit vergelijkt, dan kan het zijn dat je ongemerkt duurder uit dan nodig bent. Overstappen loont! Met behulp van dit stappenplan vind je makkelijk de beste deal en kun je tot wel € 200 per jaar op je vaste lasten besparen!

1. Ga naar een vergelijkingswebsite

Door online autoverzekeringen te vergelijken, kun je besparen. Namelijk tot wel €200 per jaar! Natuurlijk draait het bij het kiezen van de beste deal niet alleen om je maandelijkse premie, maar ook om polisvoorwaarden en dekkingen. Je kunt op een vergelijkingswebsite zoals https://www.autoverzekering.nl/ dan ook heel eenvoudig de dekkingen vergelijken. Op basis van de polisvoorwaarden en de premie, zie je makkelijk welke autoverzekering het beste bij jouw persoonlijke wensen past.

2. Vul je gegevens in

Vul je kenteken, je postcode en je geboortedatum in de vergelijker in. Geef hierna ook aan hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd. Verzekeraars bepalen aan de hand van je schadevrije jaren hoeveel korting je krijgt. Deze korting kan oplopen tot wel 80% van je premie!

3. Kies hoe je de auto wilt verzekeren

Bij deze stap kies je een gewenste dekking. Er bestaan drie verschillende basisdekkingen:
WA: Het is in Nederland wettelijk verplicht om je auto minimaal WA te verzekeren. Op het moment dat je een ongeluk veroorzaakt, ben je verzekerd voor de schade die je bij andere personen, voertuigen of eigendommen aanricht. Schade aan je eigen auto is hierbij niet verzekerd.
WA+ (beperkt casco): Met een WA+ dekking krijg je, naast de normale WA dekking, in sommige gevallen ook schade aan je eigen auto vergoed. Het gaat hierbij om schade als gevolg van diefstal, brand, storm, ruitbreuk of een botsing met dieren. Meestal wordt voor auto’s die tussen de 4 en 8 jaar oud zijn deze dekking geadviseerd.
Allrisk (volledig casco): Dit is de duurste optie, maar ook de meest uitgebreide dekking. Hierbij wordt ook schade door eigen schuld vergoed. Vaak wordt deze dekking geadviseerd bij auto’s die maximaal 4 jaar oud zijn. Ook wanneer je auto gefinancierd is met een lening wordt dit aangeraden.

Kies de dekking die het best bij je persoonlijke behoeftenpast, geef tot slot nog aan hoeveel kilometers je ongeveer per jaar rijdt en vergelijk!

4. Vind de beste deal(s)

Op basis van je gegevens wordt een overzicht van de beste deals getoond. Hier kun je de top 3 of een volledig overzicht van alle aanbieders bekijken. In één oogopslag zie je per autoverzekering het eigen risico, de kwaliteit van de polisvoorwaarden en het premiebedrag per maand.

5. Bekijk aanvullende dekkingen

Er zijn meerdere factoren die voor jou van belang kunnen zijn. Stel je voor dat je na een ongeluk te maken krijgt met juridische geschillen. Of een mede-passagier moet naar het ziekenhuis, en kan door letselschade een tijdje niet werken. Dat zijn kosten die flink oplopen. Een schade-inzittenden verzekering of rechtsbijstandsverzekering zorgt ervoor dat deze kosten gedekt worden. Lees hier meer over de verschillende aanvullende verzekeringen.

6. Verdiep je in de polisvoorwaarden

Als het goed is heb je nu je opties ingeperkt tot één, of een klein aantal opties. Nu kun je verder kijken naar voorwaarden die jij belangrijk vindt. Hoe zit het met mijn schadevrije jaren als ik schade meld? Zijn mijn accessoires meeverzekerd? Hoe zit het precies met mijn no-claim? Krijg ik vervangend vervoer als mijn auto kapot is? Dit zijn vragen die je in de polisvoorwaarden terug kunt vinden.

7. Zeg je huidige verzekering op

Ga bij je huidige verzekeraar na hoe en wanneer je de verzekering kan opzeggen. Stap over en profiteer financieel van je betere deal. Vergeet niet ieder jaar te vergelijken want wie weet profiteer je volgend jaar weer van een nieuwe verzekering tegen een lagere premie of tegen dezelfde premie, maar dan met uitgebreidere dekking!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *