Londense wolkenkrabber functioneert als hitte generend vergrootglas

U heeft vroeger in uw kindertijd vast wel eens met een vergrootglas geëxperimenteerd, met als doel om iets in vlammen op te zien gaan. Waar geduld een schone zaak was en het resultaat niet echt shocking was. In Londen gebeurde dit echter wel, en zelfs op een grote schaal. De gloednieuwe wolkenkrabber met de bijnaam “The Walkie Talkie’’ is schuldig bevonden aan het laten smelten van auto-onderdelen en kleinschalige vernielingen.

Het gebeurde vorige week donderdag toen zakenman Martin Lindsay z’n Jaguar even op de Eastcheap parkeerde, waar hij met veel verbazing 2 uur later een door hitte aangetaste auto aantrof. De zijspiegel en andere onderdelen waren gesmolten. De foto hieronder laat duidelijk zien hoe warm het wordt onder de juiste hoek. Naast de auto waren er recentelijk ook al andere objecten het slachtoffer van de reflecterende zonnestralen. Waaronder deurmatten, plastic producten in de etalages en tegels waaronder de lijm iets te warm werd.

autoschade door hitte

Op de vooruit vond Martin een briefje van het verantwoordelijke aannemersbedrijf van de “The Walkie Talkie’’ met de tekst “your car’s buckled, could you give us a call?”

Meneer Lindsay vertelt later dat de ontwikkelaars van het gebouw zich hebben geëxcuseerd en de schade aan de Jaguar zullen vergoeden. Als voorzorgsmaatregel zijn de parkeerplaatsen die het gebied van de het brandende hitte voorlopig afgesloten.

Schade is altijd vervelend, maar in dit geval levert het wel een origineel verhaal op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *