Zorgakkoord gesteund door huisartsen

zorgakkoord huisartsHet zorgakkoord wordt massaal gesteund door huisartsen van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). In juli werd het zorgakkoord gesloten tussen minister van Volksgezondheid en alle grote zorgorganisaties. Dit betekent dat huisartsen zelf meer ziekenhuiszorg gaan uitvoeren, voor extra geld. Daarnaast gaan huisartsen beter samenwerken met zorgverleners in de buurt.

De LHV-voorzitter Steven van Eijck vindt het zorgakkoord een “solide meerjarig groeipad voor de huisartsen zorg.” Huisartsen hebben naast hun huidige verantwoordelijkheden nu ook een rol in het bereikbaar en betaalbaar maken van de zorg. Doordat huisartsen zelf meer zorg bieden aan patiënten, wordt er minder geld uit gegeven aan duurdere specialisten. Zo blijft zorg voor de patiënt betaalbaar en blijft de patiënt in zij vertrouwde omgeving.

Een doelstelling van het zorgakkoord is bijvoorbeeld dat de groei van de zorgkosten komend jaar moet zijn gedaald naar 1,5%. Vanaf 2015 mogen de uitgaven slechts met 1% stijgen. Hierdoor is het ook belangrijk dat patiënten met een chronische ziekte langer thuis kunnen blijven wonen. Deze taak komt ook te liggen bij de huisartsen, zij moeten daarom goed samenwerken met wijkverpleegkundigen en apothekers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *