Doorlopende reisverzekering vaak onvoordeliger

Meer dan driekwart van alle vakanties wordt door Nederlanders verzekerd met een doorlopende reisverzekering. Uit een onderzoek van geld.nl blijkt echter dat een kortlopende reisverzekering vaak voordeliger uitpakt.

Doorlopend vs Kortlopend

Een doorlopende reisverzekering wordt éénmalig afgesloten en blijft het hele jaar geldig, vaak met de mogelijkheid tot verlenging. Een kortlopende of tijdelijke reisverzekering geldt alleen voor de ene vakantie waarvoor deze wordt afgesloten. Uit het onderzoek blijkt dat een doorlopende reisverzekering, gemiddeld gezien, pas na ongeveer 30 dagen goedkoper is dan een kortlopende verzekering. Amanda Bulthuis bam geld.nl geeft aan dat de meeste Nederlanders minder dan 30 dagen per jaar op vakantie gaan en dus goedkoper zouden uit zijn met een kortlopende reisverzekering. Het blijkt dat maar liefst 78% van de vakanties worden verzekerd met een doorlopende reisverzekering. Veel Nederlanders zouden dus geld kunnen besparen als ze, in plaats van een doorlopende reisverzekering, voor een kortlopende reisverzekering zouden kiezen.

Doorlopende reisverzekering voordeliger

Geld.nl heeft onderzocht in welke gevallen een doorlopende reisverzekering voordeliger uitpakt dan een kortlopende of tijdelijke reisverzekering. Het blijkt dat Nederlanders die binnen Europa op vakantie gaan, pas voordeliger uit zijn met een doorlopende reisverzekering na een verblijf van 30 dagen. Nederlanders die buiten Europa op vakantie gaan zijn na 21 dagen goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering. Het verschilt is voornamelijk te wijten aan de werelddekking, nodig bij reizen buiten Europa. Verzekeringen met een werelddekking zijn over het algemeen duurder en mensen die vaak buiten Europa reizen, zijn eerder voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering.

Voorwaarden verzekeringen

Over het algemeen geldt dat een doorlopende reisverzekering pas voordelig uitpakt als men meerdere malen per jaar op vakantie gaat. Dit hoeft dus niet per se afhankelijk te zijn van de lengte van het verblijf. Als u één keer per jaar 25 dagen aaneengesloten op vakantie gaat, is een kortlopende reisverzekering vaak voordeliger. Indien u besluit om 5 keer per jaar een korte trip te maken van 5 dagen, is de kans groter dat een doorlopende reisverzekering voor dat jaar goedkoper uitpakt. Dit heeft ook te maken met éénmalige kosten die in rekening worden gebracht bij het afsluiten van de verzekering. Als u dus naast uw zomervakantie bijvoorbeeld nog een week op winterspot gaat, kan een doorlopende reisverzekering voordeliger uitpakken. Dit komt mede door de aanvullende wintersportdekking die u nodig heeft. Aanvullende reisverzekering zijn bij een doorlopende verzekering vaak goedkoper dan bij een kortlopende of tijdelijke verzekering.

Verzekeringen vergelijken

Het is raadzaam om per jaar te bekijken welke trips u verwacht te gaan maken. Vaak weten mensen nog niet wanneer maar wel hoelang ze verwachten op vakantie te gaan. Door dit op een rijtje te zetten kunt u online verzekeringen vergelijken en zo bepalen welk product voor u het voordeligst is. U hoeft overigens niet ver van te voren een verzekering af te sluiten, dit kan in principe een dag voor vertrek. Als u online een verzekering afsluiten, ontvangt u direct de polisvoorwaarden per mail en kunt u verzekerd op reis.

Bron: Geld.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *