Beginnende automobilist bespaart geld met Whoosz! App

beginnende automobilistVanaf deze zomer kunnen beginnende automobilisten makkelijk geld gaan besparen op hun autoverzekering met de app Whoosz! De app meet hoe iemand rijdt en bij goed rijgedrag zal de bestuurder beloont worden met korting op de premie van hun autoverzekering. Whoosz! is in eerste instantie alleen bedoelt voor jonge automobilisten met een maximale leeftijd van 30 jaar.

In ons vorig artikel: Goed rijgedrag belonen met korting op autoverzekering meldden wij al dat er zo’n dergelijke app op de markt zou komen en nu is het al bijna zover met de app Whoosz! Het bedrijf Technocon helpt bij het ontwikkelen van de app, die deze zomer gelanceerd gaat worden. Technocon is een bedrijf dat telematica-oplossingen biedt als voertuigbeveiliging en rittenadministratie, maar nu ook rijdstijlanalyses doet.

Geld besparen met goed rijgedrag

Met de app Whoosz! hoopt Technocon goed rijgedrag te stimuleren bij beginnende automobilisten. Naast het feit dat dat jonge bestuurders geld besparen op hun autoverzekering met de app, besparen zij tegelijkertijd ook geld op hun brandstofkosten en verbranden zij minder CO2. De korting op de premie van de autoverzekering bij deelnemende autoverzekeraars kan oplopen tot maximaal €220 per jaar.

Werking van de app Whoosz!

De app meet de G-krachten die ontstaan bij het optrekken, versnellen, remmen en door bochten rijden met de auto. De GPS-functie van de smartphone koppelt deze informatie aan de locatie waar men rijdt. Voor deze app maak je eenmalig een profiel aan waarop de automobilist kan zien hoe hij zijn rijgedrag kan verbeteren. Ook kan de beginnende automobilist zien hoeveel hij bespaart heeft op zijn autoverzekering.

 

Bron: BNR.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *