Autoverzekering: Discriminatie op grond van leeftijd

Op basis van leeftijd geweigerd worden voor een autoverzekering? Dat kan in Nederland! Norbert Klein van 50Plus stapt naar minister Plasterk van Binnenlandse Zaken. Het schijnt dat maar liefst een derde van de autoverzekeraars geen ouderen accepteren. De woordvoerder van het verbond van Verzekeraars zegt dat de verzekeringsmaatschappijen zelf hun voorwaarden mogen bepalen. Hoe zit dat precies?

Verzekeraars mogen zelf hun voorwaarden bepalen. Het is daarom mogelijk om te discrimineren op leeftijd. Norbert Klein vindt dat niet kunnen en stapt naar politiek Den Haag. Klein wil weten of deze leeftijdsdiscriminatie wel binnen de Europese Richtlijnen valt. Zo is er de Europese Richtlijn gelijke behandeling. Hiermee hoopt hij dat de Europese wetgeving de discriminatie op leeftijd verbied.

Leeftijdsopslag

Ouderen moeten bij accepterende autoverzekeraars ook opletten! Deze verzekeringsmaatschappijen hebben vaak een fikse leeftijdsopslag. Waardoor Ouderen vaak veel meer betalen voor hun autoverzekering. Waardoor premies vaak hoog zijn. Volgens 50plus werd slechts bij 6 van de 37 onderzochte verzekeringsmaatschappijen geen extra premie berekend voor 65-plussers.

Autoverzekering vergelijken

Premies kunnen enorm verschillen, wij raden u aan om altijd verzekeringen te vergelijken. De maximale leeftijd waarbij verzekeraars ouderen accepteren, varieert van 64 tot 75 jaar. Autoverzekering vergelijken op Overstappen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *