Autoverzekeraar dekt ongeval zonder winterbanden in Duitsland

Er zijn 3,2 miljoen mensen in Nederland die met winterbanden rijden. Maar wat als je geen winterbanden hebt laten monteren en gaat rijden in Duitsland met sneeuw en ijs. Zal uw autoverzekeraar uw schade dan uitbetalen wanneer u een ongeval met de auto heeft?

Regels in Duitsland

De meeste weten dat er in Duitsland streng gelet wordt op het gebruik van winterbanden. Gezien het bergachtige landschap is het dan ook niet onverstandig winterbanden aan te schaffen. Er is geen algemene winterbandenplicht in Duitsland, maar het is wel verplicht om over winterbanden te beschikken bij sneeuw of ijs. U kunt in dat geval dus een boete krijgen.

Eerder aansprakelijk gesteld

Autoverzekeraars betalen bij een ongeval in Duitsland gewoon de schade aan uw auto en die van anderen uit. Alleen is de kans groot dat je terugvalt in het aantal schadevrije jaren. Dit komt omdat u zonder winterbanden in Duitsland sneller aansprakelijk wordt gesteld bij een ongeval met sneeuw of ijs.

Veiligheid voorop

Of u wel of geen schade-uitkering van uw autoverzekeraar krijgt, het is beter voor uw eigen veiligheid om winterbanden aan te schaffen. Met sneeuw en ijzel op de weg heeft u aanzienlijk meer grip op de weg met winterbanden dan standaard banden, maar ook dan All-weather-banden en M+S-banden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *